Jelly is 32 jaar, geboren en getogen in Friesland, maar nu woonachtig in Gouda. In 2008 ben ik direct na het behalen van mijn middelbare school diploma in het UMCG begonnen met de opleiding (via de LOI). In het laatste jaar van mijn opleiding werkte ik in het Diaconessenhuis in Meppel van waaruit ik naar het Martiniziekenhuis werd gedetacheerd om de opleiding af te ronden. Ik vond het een pittige opleiding; de combinatie van fulltime werken, zelfstandig studeren en een sociaal leven vond ik als 20-jarige best een uitdaging. Na het behalen van mijn diploma heb ik nog een paar jaar in Meppel gewerkt. Vanwege het werk van mijn man zijn we in 2016 naar de randstad verhuist. Ik vond een nieuwe plek in het Groene Hart Ziekenhuis waar ik nu nog steeds met plezier werk. Sinds een tijdje zit ik in de redactie van het vakblad van de NVLKNF: de Hoofdlijnen. Ik vind het superleuk om zo op een andere manier bezig te zijn met ons vak en heb op deze manier veel contact met andere laboranten in het land.
Wat is je favoriete KNF-onderzoek? Wat vind je hier zo leuk aan?
Ik vind eigenlijk bijna alles leuk om te doen. Maar het allerleukste vind ik de botoxbehandelingen voor de blefarospasmen en Hemifacialis spasmen; in het GHZ mogen we dit zelfstandig doen. Dat ik zelfstandig beslissingen mag nemen over de behandeling geeft extra uitdaging aan mijn werk en ik vind het leuk dat je wat meer een band opbouwt met deze patiëntengroep omdat je ze elke 3 maanden terug ziet.
Zijn er dingen die je graag zou willen leren?
Er zijn nog genoeg vlakken waarop ik zou kunnen ontwikkelen. Zo lijkt het me leuk om de vaatopleiding te volgen om nog wat beter te begrijpen wat de duplex inhoudt. En wie weet in de toekomst de opleiding tot somno technoloog.
Hoe ziet de KNF er in de toekomst uit volgens jou?
Ik denk dat het heel belangrijk is dat we de ontwikkelingen op KNF-gebied volgen en daarin blijven ontwikkelen zodat we relevant blijven. Zo zien wij bijvoorbeeld nu een sterke toename in zenuw-echo’s en een afname in EEG’s en EMG’s; het is dus belangrijk dat we ons blijven scholen in de nieuwere onderzoeken. Op den duur zullen bepaalde taken denk ik ook door Artificiële Intelligentie (AI) worden overgenomen (scoren bijvoorbeeld), maar ik denk dat de menselijke factor in de (KNF)zorg niet zo snel zal verdwijnen.
Wil je verder nog iets delen?
Ik vind deze website een top idee! Het sluit heel goed aan op wat we met de Hoofdlijnen ook willen bereiken: elkaar als laboranten beter leren kennen en laten zien hoe leuk ons vak is